Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta to tradycyjne danie kuchni francuskiej. My dzisiaj proponujemy Wam tarce cytrynową z bitą śmietaną. Kwaskowaty mus i słodka śmietana -boski duet;)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19989
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244539
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19989
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244539
Składniki
Ze składników zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce.Ciastem wyłożyć formę tarty ok 27 cm średnicy i ponownie schodzić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Na ciasto wyłożyć papier i wysypać fasolę. Piec ok. 20 minut.Wyjąć fasolę i piec jeszcze przez 5 minut. Wykonanie musu. Żółtka ubić na puszystą masę. Dodać mleko skondensowane i skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Wymieszać. Wylać na podpieczony spód i piec jeszcze ok 15 minut. Wyjąć i wystudzić w lodówce. Ubić na sztywno śmietanę 30 %. Pod koniec ubijania dodać skórkę z cytryny i cukier. Smacznego...:)