Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta to tradycyjne danie kuchni francuskiej. My dzisiaj proponujemy Wam tarce cytrynową z bitą śmietaną. Kwaskowaty mus i słodka śmietana -boski duet;)
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1713
Placki z kalarepy to sprytny sposób na to, aby przekształcić surowy, lekko go...
Odsłon: 7782
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5203
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1713
Placki z kalarepy to sprytny sposób na to, aby przekształcić surowy, lekko go...
Odsłon: 7782
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5203
Składniki
Ze składników zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce.Ciastem wyłożyć formę tarty ok 27 cm średnicy i ponownie schodzić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Na ciasto wyłożyć papier i wysypać fasolę. Piec ok. 20 minut.Wyjąć fasolę i piec jeszcze przez 5 minut. Wykonanie musu. Żółtka ubić na puszystą masę. Dodać mleko skondensowane i skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Wymieszać. Wylać na podpieczony spód i piec jeszcze ok 15 minut. Wyjąć i wystudzić w lodówce. Ubić na sztywno śmietanę 30 %. Pod koniec ubijania dodać skórkę z cytryny i cukier. Smacznego...:)