Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na kruchym spodzie, polecam :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5354
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5354
Składniki
Forma na tartę od 22-24 cm. Wykonanie spodu; Łączymy masło, mąkę i cukier. Zagniatamy na kruszonkę, następnie dodajemy żółtka i wodę. Ciasto zagniatamy na zwartą kulę, owijamy we folię i umieszczamy w lodówce na 20 minut. Po tym czasie ciastem oblepiamy formę, nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut w 180* Wykonanie masy; Z cytryn wyciskamy sok, dodajemy żółtka i skrobię kukurydzianą. W osobnym rondelku grzejemy masło, dodajemy cukier, wodę, na końcu masę z żółtek, soku z cytryn i skrobi. Masę grzejemy, aż zgęstnieje. Wykładamy ją na upieczony spód ciasta. Beza; 5 białek pozostałych po wykonaniu spodu i nadzienia 1/2 szklanki cukru Białka miksujemy z cukrem, aż powstanie szklista masa. Wykładamy ją na masę cytrynową. Całość pieczemy 20 minut w 160* Do momentu, aż beza lekko się zarumieni.