Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta bez pieczenia z mnóstwem czekolady i owocami. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Jeśli nie lubisz bardzo słodkich deserów, do kremu czekoladowego możesz dodać mniej cukru lub całkowicie go pominąć.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7736
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 35
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7736
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 35
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 187
Składniki
Herbatniki włóż do miksera i rozdrobnij na pył, wsyp kakao i wymieszaj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej wraz z masłem.
Rozpuszczoną czekoladę połącz z herbatnikami. Gotową masą wyłóż dno i boki tortownicy.
Przygotuj krem czekoladowy. Miskę umieść na garnku wypełnionym wodą i ustaw palnik na niewielki ogień. Wlej śmietankę, wsyp cukier i dodaj pokruszoną czekoladę. Cały czas mieszaj, gdy czekolada się rozpuści, wrzuć masło i szczyptę soli.
Całość mieszaj do połączenia się składników, następnie odstaw masę na 20 minut do przestudzenia. Po tym czasie wylej na przygotowany wcześniej spód. Włóż do lodówki na 3 godziny.
Przed podaniem udekoruj owocami i posyp posiekanymi orzechami pistacjowymi.