Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest szybka w wykonaniu i w dodatku bez pieczenia co jest istotne w upalne dni, a w smaku naprawde niebiansko delikatna !
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4567
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1651
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4567
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1651
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Składniki
MAslo i 100 g czekolady gorzkiej rozpuscic i wymieszac ze zmielonymi orzechami i ciastkami kruchymi, powstala masa doklanie wylepic dno foremki do tarty, wstawic do lodowki, w tym czasie smietane ubic na sztywno, czekolady kazda osobno rozpuscic do plynnosci, ubita smietane podzielic na trzy czesci i kazda z nich polaczyc z czekolada, dodajac do kazdej po 2 lyzki zimnego naparu cappuccino, kazda czesc smietany z dana czekolada i cappuccino dobrze wymieszac,
Wyjac z lodowki dno tarty i warstwami nakladac na niego najpierw smietane z czekoalada gorzka, na to poukladac madeleines dobrze namoczone wczeniej w naparze cappuccino, nastepnie nalozyc smietane z czekolada mleczna a na sam koniec wypelnic tarte smietana z czekolada biala, na gore mozna potrzec dla dekoracji odrobine czkolady, podawac schlodzone, smacznego