Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa odmiana dla tradycyjnego mazurka :-) meeega czekoladowa, więc smakuje raczej czekoholikom :-) z wyczuwalną nutką chili, przyjemnie rozgrzewającą ;-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 630
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1078
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 721
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 630
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1078
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 721
Składniki
Ciasto: utrzeć miękkie masło z cukrem do uzyskania białej i gładkiej masy. Nadal miksując dodawac po kolei żółtka z odrobiną wody, a na koniec mąkę. Ciasto schłodzić w lodówce około godziny. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Ciasto wałkować i wyłożyć do formy do tarty lub tortownicy posmarowanej tłuszczem. Lekko ponakłuwać i piec od 15 do 20 minut, wystudzić.
Nadzienie: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. W drugiej misce ubić jajka i dodać powoli podgrzaną śmietanę z mlekiem z dodatkiem chili. Całość wymieszać z rozpuszczoną czekoladą i wylać na ciasto. Wstawić ciasto do piekarnika ugrzanego do 180 stopni C i wyłączyć nagrzewanie. Po 45 min. wyjąć, wystudzić i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Udekorować według upodobań. Smacznego :-)