Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na czekoladowym spodzie wypełniona kremowym ganache z winem i udekorowana świeżymi malinami. Całość jest bardzo czekoladowa, a dodatek wytrawnego wina nadaje czekoladzie ciekawego posmaku i przełamuje słodycz. Również lekko kwaśne maliny idealne komponują się z całością.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 254
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 137
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 373
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1531
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 254
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 137
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 373
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1531
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski lub do malaksera i połączyć do uzyskania gładkiej masy. Zapakować w folię aluminiową i włożyć na pół godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać do 180C. Małą formę na tarte ( 18 cm średnicy ) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wyłożyć ciastem dociskając do boków i spodu. Zakryć wierzch folią i wyłożyć obciążenie (surowy groch lub ryż). Piec z obciążeniem przez 15 minut, kolejne 15 bez. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Krem: Do garnka z grubym dnem wrzucić połamaną czekoladę, śmietanę wino oraz masło. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, do całkowitego połączenia składników. Pozostawić do wystudzenia. Ganache wylać na wystudzony spód i odłożyć całość na około 30 minut. Następnie udekorować malinami. Schłodzić w lodówce przez około 4 godziny.