Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, prosta w przygotowaniu tarta bez pieczenia
Forma na tartę
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 131
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22328
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 153
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 131
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22328
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 153
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Masło i pokruszone herbatniki zmiksować blenderem lub w melakserze, aby konsystencja przypominała "mokry piasek". Formę na tartę posmarować niewielką ilością masła i wyłożyć na nią przygotowaną masę z ciastek i masła dokładnie dociskając. Masę włożyć do lodówki na czas przygotowania kremu.
Serek mascarpone, śmietankę 30%, cukier puder oraz cukier waniliowy zmiksować na gęsty krem. Krem przełożyć na schłodzony spód i na spód położyć maliny oraz borówki amerykańskie. Schłodzić przez około 4 godziny w lodówce. Smacznego!