Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, prosta w przygotowaniu tarta bez pieczenia
Forma na tartę
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16843
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 840
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16843
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 840
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23840
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Masło i pokruszone herbatniki zmiksować blenderem lub w melakserze, aby konsystencja przypominała "mokry piasek". Formę na tartę posmarować niewielką ilością masła i wyłożyć na nią przygotowaną masę z ciastek i masła dokładnie dociskając. Masę włożyć do lodówki na czas przygotowania kremu.
Serek mascarpone, śmietankę 30%, cukier puder oraz cukier waniliowy zmiksować na gęsty krem. Krem przełożyć na schłodzony spód i na spód położyć maliny oraz borówki amerykańskie. Schłodzić przez około 4 godziny w lodówce. Smacznego!