Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowa tarta na kruchym spodzie z owocami. Zamiast truskawek możemy wykorzystać inne sezonowe owoce: maliny, porzeczki lub mieszać owoce.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256525
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2976
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256525
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2976
Składniki
Kruchy spód: mąkę przesiewamy z kakao i cukrem pudrem, dodajemy zimne mało i wodę i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy tak, by przykryło dno i boki formy, nakłuwamy widelcem i schładzamy 30 minut. Następnie ciasto przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi, pieczemy około 15 minut w 180 stopniach, zdejmujemy obciążenie i dopiekamy jeszcze 15 minut. Ciasto odkładamy do wystudzenia. Krem czekoladowy: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy lekko ciepłą czekoladę i miksujemy na jednolity krem. Krem wykładamy na wystudzone kruche ciasto. Dekorujemy plasterkami truskawek. Truskawki smarujemy tężejącą galaretką i ciasto wstawiamy do stężenia do lodówki.