Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowe ciasto Tarta de Santiago to hiszpański przepis, który przypadnie do gustu także Polakom. Wystarczy połączyć kilka prostych składników, aby otrzymać przepyszny wypiek idealny do kawy i herbaty. Przepis pochodzi z 548. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2085
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17943
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1966
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2085
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17943
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1966
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Dodać cynamon i skórkę otartą z cytryny. Zmiksować. Dosypać mielone migdały i jeszcze raz zmiksować. Przelać do tortownicy (24-25 cm średnicy, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem).
Piec przez 40 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu na wierzchu umieścić tekturowy szablon w kształcie krzyża św. Jakuba. Oprószyć cukrem pudrem.