Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowe ciasto Tarta de Santiago to hiszpański przepis, który przypadnie do gustu także Polakom. Wystarczy połączyć kilka prostych składników, aby otrzymać przepyszny wypiek idealny do kawy i herbaty. Przepis pochodzi z 548. odcinka programu "Ewa gotuje".
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 218
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16987
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 945
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 218
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16987
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 945
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Dodać cynamon i skórkę otartą z cytryny. Zmiksować. Dosypać mielone migdały i jeszcze raz zmiksować. Przelać do tortownicy (24-25 cm średnicy, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem).
Piec przez 40 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu na wierzchu umieścić tekturowy szablon w kształcie krzyża św. Jakuba. Oprószyć cukrem pudrem.