Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52079
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 143
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52079
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 143
Składniki
Herbatniki miksujemy. Dodajemy masło, wiórki i zagniatamy. Przygotowaną mieszanką wyklejamy tartę. Brzegi również. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 40 minut. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy śmietanę. Pod koniec ubijania dodajemy powoli rozpuszczoną czekoladę, następnie wiórki kokosowe. Masę kokosową wykładamy na spód tarty. Obsypujemy wiórkami. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny.