Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
JESLI MASZ SERDECZNIE DOSYC KLASYCZNEGO MAKOWCA, ZROB TARTE MAKOWA, JEST SUBTELNIEJSZA W SMAKU
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 199
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 306
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1496
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 33
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 423
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 32
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 199
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 306
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1496
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 33
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 423
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 32
Składniki
CIASTO z maki, zotlka, jaja, masla i cukru pudru szybko zagniesc ciasto. Uformowac kule i wstawic do lodowki na pol godziny. Rozwalkowac nakluc widelcem polozyc na foremce do pieczenia tarty i podpiec przez 12minut w 200st C
MASA bakalienamoczyc w rumie. Bialka ubic na sztywno ze szczypta soli. Bakalie wymieszac z rumem i masam makowa (jeli masa ma juz bakalie jak tylko dolewam rum). Delikatnie domieszac piane z bialek. Wylozyc na podpieczona tarte. Zapiekac 15min w 180st C
POLEWA rozpuscic w kapieli wodnej biala czekolade ze smietanka. Mieszac az polacza sie w jednolita mase. Wylac na tarte i rownomiernie rozporowadzic po calej powierzchni.
W kapieli wodnej polaczyc ciemna czkolade z kawa lub woda. Lyzka lub zwinietym lejkiem z papieru do pieczenia wlewac struzki ciemnej czekolady na zastygnieta polewe.