Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z jagodową galaretką, a na niej pieczony sernik z kruszonką i świeżymi malinami. Pycha :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Spód: Wszystkie składniki ciasta kruchego dokładnie zagniatamy. Gotowym ciastem wylepiamy tortownicę o średnicy 27 cm wyłożoną papierem do pieczenia i z bokami posmarowanymi masłem i obsypanymi bułka tartą, a następnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Pieczemy ok. 20-25 minut w 200 stopniach i studzimy.
Galaretka: Jagody blendujemy. Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki wrzątku i mieszamy z jagodami. Tężejącą galaretkę wylewamy na całkowicie zimny kruchy spód i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Kruszonka: składniki kruszonki zagniatamy tak jak ciasto kruche, kruszymy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia, jakieś 15 minut i studzimy.
Sernik: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą dokładnie i przelewamy do tortownicy o średnicy 21 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia i pieczemy najpierw 15 minut w 180 stopniach a potem obniżamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy jeszcze godzinę. Upieczony sernik studzimy a całkowicie zimny układamy na środku jagodowej galaretki. Sernik posypujemy kruszonką i dekorujemy na około oraz z wierzchu malinami. Smacznego :)