Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ z przygotowania Tarty z wiśniami pozostało mi trochę ciasta postanowiłam na jego bazie zrobić tartę tym razem z serem. Polecam - gdyż jest pyszna, delikatna, rozpływa się w ustach :-)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Składniki
TARTA: 1. Do pojemnika blendera włóż mąkę, cukier puder, sól oraz skórkę z cytryny. 2. Dodaj masło i miksuj dopóki masa nie zacznie przypominać okruszków. 3. Dodaj żółtko wymieszane z alkoholem. 4. Miksuj całość, aż powstanie jednolita masa. 5. Zawiń ciasto w folię spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. 6. Nagrzej piekarnik do 200°C. 7. Rozwałkuj ciasto na kształt koła i wyłóż nim dno tortownicy z wyjmowanym dnem wysmarowanej masłem. 8. Ponownie schłodź ciasto około 30 minut.
MASA SEROWA: 1. Twaróg włóż do pojemnika blendera i zmiksuj aż będzie gładki. 2. Dodaj pozostałe składniki (oprócz malin) i jeszcze raz zmiksuj do połączenia się składników. 3. Masę serową wyłóż na spód ponakłuwany widelcem. 4. Na wierzch wyłóż maliny. 5. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 minut. 6. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem i miętą. 7. Smacznego :-)