Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na smaczne ciasto z rabarbarem.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 717
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 717
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
Wykonanie: Z mąki, margaryny, dwóch żółtek, śmietany, jednym cukrem waniliowym i soli zagnieść ciasto, owinąć folią i przenieść w chłodne miejsce. W między czasie twaróg utrzeć z dwoma jajkami, dwoma żółtkami oraz dwoma cukrami waniliowymi. Schłodzone ciasto rozwałkować, przenieść do przygotowane foremki i nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 12 minut. Zrumione ciasto posypać sypkim kisielem, wyłożyć przygotowany ser, następnie ułożyć obrany rabarbar i piec przez 25 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu zalać rozpuszczoną według opisu na opakowaniu galaretką i ostudzić.