Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla wielbicieli serników, prosta wersja na spodzie z ciastek, pieczona w tortownicy. Polecam.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65086
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 472
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 565
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65086
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 472
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 565
Składniki
Na spód: Ciastka mielimy w malakserze lub zgniatamy np. wsypując do folii i wałkując wałkiem do ciasta. Następnie dodajemy roztopione masło, mieszamy i wykładamy na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą lub wiórkami kokosowymi tortownicę.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Zostawić ok 3-4 łyżek masy krówkowej do posmarowania wierzchu. Pozostałe składniki wymieszać mikserem z żółtkami, delikatnie dodać ubite białka i wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć na ciasteczkowy spód, Piec w temperaturze 160 (góra/dół ) około godziny. Zostawić ok. 30 min. w piekarniku , uchylonymi drzwiami. Po wyjęciu z piekarnika smarujemy górę sernika masą krówkową ( zostawić 3-4 łyżki z puszki ). Kiedy ciasto całkowicie wystygnie dekorujemy kulkami Ferrero i Rafaello lub obydwoma naraz dla łasuchów. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego