Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla wielbicieli serników, prosta wersja na spodzie z ciastek, pieczona w tortownicy. Polecam.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 61
Smaki Grecji!
Odsłon: 59
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 199
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 61
Smaki Grecji!
Odsłon: 59
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 199
Składniki
Na spód: Ciastka mielimy w malakserze lub zgniatamy np. wsypując do folii i wałkując wałkiem do ciasta. Następnie dodajemy roztopione masło, mieszamy i wykładamy na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą lub wiórkami kokosowymi tortownicę.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Zostawić ok 3-4 łyżek masy krówkowej do posmarowania wierzchu. Pozostałe składniki wymieszać mikserem z żółtkami, delikatnie dodać ubite białka i wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć na ciasteczkowy spód, Piec w temperaturze 160 (góra/dół ) około godziny. Zostawić ok. 30 min. w piekarniku , uchylonymi drzwiami. Po wyjęciu z piekarnika smarujemy górę sernika masą krówkową ( zostawić 3-4 łyżki z puszki ). Kiedy ciasto całkowicie wystygnie dekorujemy kulkami Ferrero i Rafaello lub obydwoma naraz dla łasuchów. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego