Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto do kawki.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 686
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 307
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 686
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 307
Składniki
Wykonanie: Ubić pianę z białek, dodając stopniowo cukier.
Do ubitej na sztywno piany wlać roztopioną i schłodzoną margarynę, wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie zamieszać.
Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć beziki, zalać ciastem.
Piec w temperaturze 160 stopni około 25 minut.
Po ostudzeniu ciasto wyjąc z formy i ułożyć na ozdobnym talerzu do góry dnem.
Śnieżkę ubić z mlekiem według opisu na opakowaniu, wymieszać z owocami, nałożyć na przygotowane ciasto.
Gotową tartę kroić jak tort. Zamiast śnieżki możemy ubić śmietankę wysokoprocentową z cukrem pudrem.