Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto do kawki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2385
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1516
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 552
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3661
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1396
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2385
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1516
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 552
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3661
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1396
Składniki
Wykonanie: Ubić pianę z białek, dodając stopniowo cukier.
Do ubitej na sztywno piany wlać roztopioną i schłodzoną margarynę, wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie zamieszać.
Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć beziki, zalać ciastem.
Piec w temperaturze 160 stopni około 25 minut.
Po ostudzeniu ciasto wyjąc z formy i ułożyć na ozdobnym talerzu do góry dnem.
Śnieżkę ubić z mlekiem według opisu na opakowaniu, wymieszać z owocami, nałożyć na przygotowane ciasto.
Gotową tartę kroić jak tort. Zamiast śnieżki możemy ubić śmietankę wysokoprocentową z cukrem pudrem.