Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, śmietanowy i słodko-delikatny krem z białej czekolady i mascarpone. Świetnie komponuje się z kwaskowatymi borówkami. Super połączenie smaku. Jedno z moich ulubionych ciast, szczególnie, gdy zbliża się lato. :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242677
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy kostkę do pieczenia ''Kasie'', cukier oraz wodę. Dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto i zawijamy w folię, odkładamy na 30 minut do lodówki. Potem ciasto trzeba rozwałkować na stolnicy, podsypując mąką, wykładamy nim wcześniej natłuszczoną) formę do tarty. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem, można obciążyć ( np. woreczkiem fasoli) i tak pieczemy naszą tarte do uzyskania złotego koloru. Odstawiamy do ostygnięcia.
Następnym krokiem będzie przygotowanie przez nas kremu. Łapiemy Roztapiamy białą czekoladę w kąpieli wodnej. Po tym, gdy czekolada się rozpuści, odstawiamy ją z ognia. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy łyżką. Taki przygotowany krem nakładamy na ostudzone wcześniej ciasto. Dekorujemy borówkami. Na końcu posypujemy tarte cukrem pudrem.