Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uprzejmie donoszę, iż w Lipnicy Wielkiej jest wysyp borówek, a właściwie był :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4143
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 616
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17313
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3207
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 188
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4143
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 616
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17313
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3207
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 188
Składniki
Masło posiekać, szybko zagnieść masło,mąkę, proszek do piecz, cukry, skórkę cytr. dodajac tyle śmietany ile ciasto zabierze - jak na kruche. Schłodzić ok.1 godz w lodówce.
Foremkę ( okrągła o śr. ok.30 cm.) wysmarować tłuszczem , wyłożyć ciastem, które ponakłuwać widelcem - ciasto podpiec ok.15 min w tem 180 st.
Borówki wymieszać z kisielami (dokładnie oblepić owoce) i wysypać równomiernie na podpieczony spód- piec kolejne 10-15 min w temp.180 st.
Upieczoną tartę - jeszcze goracą- posypać tartą czekoladą .
Taka tarta lepsza jest zimna, ale moja nie doczekała . Smacznego .