Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uprzejmie donoszę, iż w Lipnicy Wielkiej jest wysyp borówek, a właściwie był :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 380
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3813
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 380
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3813
Składniki
Masło posiekać, szybko zagnieść masło,mąkę, proszek do piecz, cukry, skórkę cytr. dodajac tyle śmietany ile ciasto zabierze - jak na kruche. Schłodzić ok.1 godz w lodówce.
Foremkę ( okrągła o śr. ok.30 cm.) wysmarować tłuszczem , wyłożyć ciastem, które ponakłuwać widelcem - ciasto podpiec ok.15 min w tem 180 st.
Borówki wymieszać z kisielami (dokładnie oblepić owoce) i wysypać równomiernie na podpieczony spód- piec kolejne 10-15 min w temp.180 st.
Upieczoną tartę - jeszcze goracą- posypać tartą czekoladą .
Taka tarta lepsza jest zimna, ale moja nie doczekała . Smacznego .