Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z brzoskwiniami oraz serkiem mascarpone na kruchym cieście.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 96
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 276
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1076
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1879
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25381
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 96
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 276
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1076
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1879
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25381
Składniki
1. Mąkę wraz z cukrem pudrem przesiewany do miski, dodajemy pokrojone schłodzone masło, jajko oraz szczyptę soli.
2. Składniki mieszamy mikserem planetarnym lub wyrabiamy ręcznie. 3. Ciasto formujemy na gładką kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 15 minut.
3. Przygotowujemy krem z serka mascarpone, cukru pudru, cukru waniliowego, jogurtu naturalnego. Miksujemy na gładką masę. 4. Nagrzewany piekarnik na 200 stopni. 5.. Formę na tarte smarujemy masłem. 6. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia i rozwałkowujemy. Następnie przekładamy do formy na tarte i nakłuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut do zarumienienia ciasta.. Na wystygnięte ciasto nakładamy krem oraz pokrojone brzoskwinie. 7. Przed podaniem tarty trzymamy ją w lodówce.