Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i przede wszystkim smaczne!!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2599
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3909
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102106
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6473
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2599
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3909
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102106
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6473
Składniki
Blaszkę smarujemy margaryną. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, "nakładamy" na foremkę do tarty i odcinamy boki - posłużą nam później. Brzoskwinie kroimy w średniej wielkości kostkę. Na ciasto wlewamy 2 łyżki syropu z brzoskwiń, posypujemy brzoskwiniami. Marcepan trzemy na grubych okach i posypujemy brzoskwinie. Z reszty ciasta wycinamy paseczki i przykrywamy tartę - powstaje krateczka :)
Ciacho pieczemy ok 60-70 minut w temperaturze 180stopni. Gotową tartę posypujemy pudrem, lub polewamy lukrem - cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny.