Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i przede wszystkim smaczne!!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4133
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 595
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17278
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3191
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 178
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4133
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 595
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17278
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3191
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 178
Składniki
Blaszkę smarujemy margaryną. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, "nakładamy" na foremkę do tarty i odcinamy boki - posłużą nam później. Brzoskwinie kroimy w średniej wielkości kostkę. Na ciasto wlewamy 2 łyżki syropu z brzoskwiń, posypujemy brzoskwiniami. Marcepan trzemy na grubych okach i posypujemy brzoskwinie. Z reszty ciasta wycinamy paseczki i przykrywamy tartę - powstaje krateczka :)
Ciacho pieczemy ok 60-70 minut w temperaturze 180stopni. Gotową tartę posypujemy pudrem, lub polewamy lukrem - cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny.