Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i przede wszystkim smaczne!!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 935
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2604
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13325
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 935
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2604
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13325
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Składniki
Blaszkę smarujemy margaryną. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, "nakładamy" na foremkę do tarty i odcinamy boki - posłużą nam później. Brzoskwinie kroimy w średniej wielkości kostkę. Na ciasto wlewamy 2 łyżki syropu z brzoskwiń, posypujemy brzoskwiniami. Marcepan trzemy na grubych okach i posypujemy brzoskwinie. Z reszty ciasta wycinamy paseczki i przykrywamy tartę - powstaje krateczka :)
Ciacho pieczemy ok 60-70 minut w temperaturze 180stopni. Gotową tartę posypujemy pudrem, lub polewamy lukrem - cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny.