Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna tarta ze świeżymi owocami i galaretką.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14543
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19602
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14543
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19602
Składniki
Gotowe kruche ciasto przekładamy do blaszki i dokładnie wykładamy nim całą blachę do tarty następnie nakłuwamy ciasto widelcem aby podczas pieczenia nam się nie unosiło. Pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni. Gotujemy budyń wedle przepis na opakowaniu.
Kiedy kruche ciasto przestygnie smarujemy spód dżemem a następnie wylewamy przestudzony budyń. Galaretkę przygotowujemy wedle opakowania i zostawiamy do momentu kiedy będzie zimna. Wierzch tarty przyozdabiamy owocami, całość wstawiamy do lodówki.
Kiedy galaretka jest zimna przelewamy ją na tartę i wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała.