Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna tarta ze świeżymi owocami i galaretką.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 101
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3339
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 101
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3339
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Składniki
Gotowe kruche ciasto przekładamy do blaszki i dokładnie wykładamy nim całą blachę do tarty następnie nakłuwamy ciasto widelcem aby podczas pieczenia nam się nie unosiło. Pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni. Gotujemy budyń wedle przepis na opakowaniu.
Kiedy kruche ciasto przestygnie smarujemy spód dżemem a następnie wylewamy przestudzony budyń. Galaretkę przygotowujemy wedle opakowania i zostawiamy do momentu kiedy będzie zimna. Wierzch tarty przyozdabiamy owocami, całość wstawiamy do lodówki.
Kiedy galaretka jest zimna przelewamy ją na tartę i wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała.