Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na porzeczki w pełni- warto wypróbować
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 140
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22338
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 159
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 140
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22338
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 159
Składniki
Masło pokroić na małe kawałki , z wszystkich składników ciasta zagnieść w miarę szybko ciasto kruche. Podzielić na dwie części : 3/4 i 1/4. Schłodzić przez godzinę w lodówce.
Masa owocowa: owoce, cukier, cukier waniliowy i budyń dokładnie wymieszać.
Na wysmarowaną masłem formę do tarty wyłożyć rozwałkowane 3/4 ciasta. Podziurkować i podpiec ( 10 min) w temp .180 stopni.
Na podpieczony spód wyłożyć wiórki kokosowe ( posypać) a na to masę owocową. Przyozdobić resztą (1/4) ciasta, które albo zetrzeć na tarce ( powstanie kruszonka) albo rozwałkować i powycinać wzorki - np. paski i ułożyć kratę. Jak Wam wyobraźnia podpowie.
Piec kolejne 45 minut w temp. 180 stopni. Tarta przed konsumpcją powinna wystygnąć. SMACZNEGO.