Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry deser na długie wieczory.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1433
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38552
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1304
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1433
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38552
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1304
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić i zetrzeć lub zmiksować.
Następnie zalać ½ litra mleka i gotować około 20 minut. Odsączyć bardzo dokładnie na gęstym sicie, dodać jajka, cynamon, cukier, masło i resztę mleka i starannie wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć formę na tartę.
Po czym wyłożyć nadzienie dyniowe.
Wygładzić powierzchnię, nałożyć drugi kawałek ciasta i zlepić brzegi.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.