Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry deser na długie wieczory.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1297
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4098
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1044
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1297
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4098
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1044
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić i zetrzeć lub zmiksować.
Następnie zalać ½ litra mleka i gotować około 20 minut. Odsączyć bardzo dokładnie na gęstym sicie, dodać jajka, cynamon, cukier, masło i resztę mleka i starannie wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć formę na tartę.
Po czym wyłożyć nadzienie dyniowe.
Wygładzić powierzchnię, nałożyć drugi kawałek ciasta i zlepić brzegi.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.