Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry deser na długie wieczory.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5776
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9973
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 281
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5776
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9973
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 281
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić i zetrzeć lub zmiksować.
Następnie zalać ½ litra mleka i gotować około 20 minut. Odsączyć bardzo dokładnie na gęstym sicie, dodać jajka, cynamon, cukier, masło i resztę mleka i starannie wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć formę na tartę.
Po czym wyłożyć nadzienie dyniowe.
Wygładzić powierzchnię, nałożyć drugi kawałek ciasta i zlepić brzegi.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.