Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz gruszki są najsmaczniejsze;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414555
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414555
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Składniki
Śmietankę wymieszaj z serkiem, cukrem, skórką z cytryny i jajkami. Gruszki umyj, obierz. Przekrój na pół. Usuń środki z pestkami. Wypukłą strone gęsto ponacinaj. W miejsca po gniazdach włóż maliny. Z mąki, soli, cukru, żółtek oraz śmietany zagnieć kruche ciasto. Schłodzaj 30 minut. Następnie rozwałkuj je na cienki placek. Wylep nim formę do tarty. Piecz 15 minut w 200 stopniach. Na podpieczony spód wylej masę smietanową. Ułóż gruszki formując rozetę. Piecz jeszcze 30-40 minut w 180 stopniach. Wystudź i podawaj.