Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Zagnieść ciasto kruche - posiekać nożem mąkę, cukier, cukier wanilinowy i masło a potem dadoac jajko i dalej zagniatać. Schować do lodówki na 30 minut
Ciasto rozwałkować i przełozyć na formę. Na ciasto daję papier do pieczenia z fasolą - aby obciażyć ciasto. Tak piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 15 minut. Po tym czasie wyjąć fasolki i piec jeszcze 5 minut.
Jabłka pokroić na plasterki i układać po okręgu.
Sos: Wymieszać wszytkie pozostałe składniki i zalać jabłka. Piec 30 minut w temp. 180 st.