Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1003
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8744
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3135
Polecam.
Odsłon: 1940
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1003
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8744
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3135
Polecam.
Odsłon: 1940
Składniki
Zagnieść ciasto kruche - posiekać nożem mąkę, cukier, cukier wanilinowy i masło a potem dadoac jajko i dalej zagniatać. Schować do lodówki na 30 minut
Ciasto rozwałkować i przełozyć na formę. Na ciasto daję papier do pieczenia z fasolą - aby obciażyć ciasto. Tak piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 15 minut. Po tym czasie wyjąć fasolki i piec jeszcze 5 minut.
Jabłka pokroić na plasterki i układać po okręgu.
Sos: Wymieszać wszytkie pozostałe składniki i zalać jabłka. Piec 30 minut w temp. 180 st.