Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż o niej pisać...po prostu MNIAM! :) Uwielbiam owoce w cieście ,na cieście ,obok ciasta...a jabłka z cynamonem...miodzio. Tarta powstała ze "sprzątania"...zostały jabłka ,pół puszki ananasa...więc...
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25712
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25712
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy szczyptę soli i cukier. Masło kroimy w małe kawałki i dodajemy do mąki z cukrem. Zagniatamy ciasto, dodając jedno surowe, zimne żółtko. Zagniatamy na gładkie, plastyczne ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 min do lodówki. W tym czasie jabłka obieramy ,usuwamy gniazda nasienne ,kroimy w dużą kostkę ,przekładamy do garnka ,dodajemy ananasa wraz z zalewą i dusimy na średnim ogniu. Doprawiamy szczyptą cynamonu. Gdy zredukujemy płyn (o ½ ) ,zestawiamy z ognia ,dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy ,studzimy. Ciasto na tartę rozwałkowujemy ,wykładamy do natłuszczonej formy ,i lekko zapiekamy w temperaturze 200°C ,po czym wyciągamy i wykładamy owoce. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 min. Tartę podajemy schłodzoną.