Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące latem i cynamonem ciasto - dla wielbicieli wariacji na temat owoców.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1956
Składniki
Przygotować ciasto wg przepisu "Tarta z malinami" (zajrzyj do poprzedniego mojego przepisu).
Kiedy ciasto sobie leżakuje w lodówce, obrać jabłka i gruszki i pokroić je w ósemki.
Na podpieczone i podstudzone ciasto wylać krem przygotowany wg przepisu z "Tarty z malinami" (zamiast cytryny można użyć pomarańczy), ułożyć owoce. Całość posypać cynamonem.
Piec ok. 20 minut w 150 stopniach na termoobiegu - aż krem się ładnie zetnie.
Smacznego - najpyszniejsze ciepłe. :)