Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące latem i cynamonem ciasto - dla wielbicieli wariacji na temat owoców.
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1983
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2067
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 443
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 14
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1983
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2067
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 443
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 14
Składniki
Przygotować ciasto wg przepisu "Tarta z malinami" (zajrzyj do poprzedniego mojego przepisu).
Kiedy ciasto sobie leżakuje w lodówce, obrać jabłka i gruszki i pokroić je w ósemki.
Na podpieczone i podstudzone ciasto wylać krem przygotowany wg przepisu z "Tarty z malinami" (zamiast cytryny można użyć pomarańczy), ułożyć owoce. Całość posypać cynamonem.
Piec ok. 20 minut w 150 stopniach na termoobiegu - aż krem się ładnie zetnie.
Smacznego - najpyszniejsze ciepłe. :)