Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące latem i cynamonem ciasto - dla wielbicieli wariacji na temat owoców.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88895
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11988
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1999
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88895
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11988
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1999
Składniki
Przygotować ciasto wg przepisu "Tarta z malinami" (zajrzyj do poprzedniego mojego przepisu).
Kiedy ciasto sobie leżakuje w lodówce, obrać jabłka i gruszki i pokroić je w ósemki.
Na podpieczone i podstudzone ciasto wylać krem przygotowany wg przepisu z "Tarty z malinami" (zamiast cytryny można użyć pomarańczy), ułożyć owoce. Całość posypać cynamonem.
Piec ok. 20 minut w 150 stopniach na termoobiegu - aż krem się ładnie zetnie.
Smacznego - najpyszniejsze ciepłe. :)