Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z jabłkami z galaretką oraz bezą
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4950
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36312
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4950
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36312
        
        
                Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 15 minut w 180*C.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zagotowujemy ( około 5 minut) z odrobiną wody. Zagotowane jabłka mieszamy z galaretką. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie (dalej miksując) dodajemy stopniowo cukier. Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka oraz pianę. Tartę pieczemy około 25 minut w 180* C na termoobiegu. Smacznego! :)