Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto: pół z kajmakiem a drugie pół z nutellą oraz solonymi orzeszkami ziemnymi.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 148
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31332
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 148
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31332
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 20-25 minut w 180*C.
Gdy spód już wystygnie, wykładamy na ciasto kajmak i nutellę. Całość posypujemy orzeszkami solonymi. Smacznego! :)