Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna, sezonowa tarta. Kruche ciasto i cała masa owoców, przełamana lekkim kremem z mascarpone. Pychotki :-)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 769
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425009
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10696
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 769
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425009
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10696
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Składniki
Ciasto kruche: (można upiec dzień wczesniej) Wszystkie składniki szybko zagnieść, ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok. 30 min. Rozwałkować i wylepić nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty (27cm). Ponakłuwać gęsto widelcem i piec w temp. 190 stopni ok. 20-25 min. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubic na gęsto. W osobnej misce zmiksować mascarpone z cukrem pudrem, dodać ubitą śmietankę i wymieszać delikatnie, do połączenia mas. Wyłozyć na spód, rozsmarować równo. Na wierzch wyłożyć owoce i zalać wszystko lekko tężejącą galaretką rozpuszczoną w 400ml wody. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego :-)