Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna, sezonowa tarta. Kruche ciasto i cała masa owoców, przełamana lekkim kremem z mascarpone. Pychotki :-)
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2984
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 939
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2443
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6848
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2984
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 939
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2443
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6848
Składniki
Ciasto kruche: (można upiec dzień wczesniej) Wszystkie składniki szybko zagnieść, ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok. 30 min. Rozwałkować i wylepić nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty (27cm). Ponakłuwać gęsto widelcem i piec w temp. 190 stopni ok. 20-25 min. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubic na gęsto. W osobnej misce zmiksować mascarpone z cukrem pudrem, dodać ubitą śmietankę i wymieszać delikatnie, do połączenia mas. Wyłozyć na spód, rozsmarować równo. Na wierzch wyłożyć owoce i zalać wszystko lekko tężejącą galaretką rozpuszczoną w 400ml wody. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego :-)