Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1726
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 112
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 521
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1726
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 112
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 521
Składniki
Przygotowanie tarty: Mąkę, cukier , masło i szczyptę soli" pokroić" nożem na stolnicy. Następnie dodać jajko i zagnieść tak aby wszystkie składniki się dokładnie połączyły.Zawijamy ciasto w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na minimum 30 min. W między czasie przygotowujemy foremkę do tarty.Smarujemy ja masłem i nagrzewamy piekarnik do 170 st. Ciasto wałkujemy na stolnicy z użyciem małej ilości mąki,rozwałkowane ciasto musi być troszkę większe od foremki,tak aby można było dokładnie wykleić boki.Ciasto nakłuwamy widelcem. Tarte pieczemy ok.30 min(,w foremce 28cm)
Przygotowanie kremu mascarpone: Śmietanę ubić z cukrem pudrem.Następnie dodawać stopniowo serek mascarpone i delikatnie zmiksować na jednolity krem.
Przestudzoną tartę wyjmujemy na talerz,wykładamy na nią krem mascarpone i posypujemy statrą biała czekoladą. Smacznego!!!