Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z kremem z białej czekolady i mascarpone z truskawkami i świeżą miętą na Dzień Matki<3
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Tarta: Mąkę z masłem posiekaj na konsystęcję kaszy
dodaj cukier puder,cukier waniliowy,szczyptę soli i żółtka. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na ok 30 min.
Wyjmij ciasto z lodówki nastaw piekarnik na 190 stopni rozwałkuj ciasto wyłóż na formę nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika na 20-25 minut.
Po upieczeniu zostaw tartę do ostygnięcia.
Krem: czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu wymieszaj z mascarpone do uzyskania gładkiego kremu.
Na tartę równomiernie rozłóż krem,ozdób połówkami truskawek i listkami mięty. SMACZNEGO!!!