Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z kremem z białej czekolady i mascarpone z truskawkami i świeżą miętą na Dzień Matki<3
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 27
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 30
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 27
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1989
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 27
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 30
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 27
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1989
Składniki
Tarta: Mąkę z masłem posiekaj na konsystęcję kaszy
dodaj cukier puder,cukier waniliowy,szczyptę soli i żółtka. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na ok 30 min.
Wyjmij ciasto z lodówki nastaw piekarnik na 190 stopni rozwałkuj ciasto wyłóż na formę nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika na 20-25 minut.
Po upieczeniu zostaw tartę do ostygnięcia.
Krem: czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu wymieszaj z mascarpone do uzyskania gładkiego kremu.
Na tartę równomiernie rozłóż krem,ozdób połówkami truskawek i listkami mięty. SMACZNEGO!!!