Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z kremem z białej czekolady i mascarpone z truskawkami i świeżą miętą na Dzień Matki<3
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1482
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1482
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Tarta: Mąkę z masłem posiekaj na konsystęcję kaszy
dodaj cukier puder,cukier waniliowy,szczyptę soli i żółtka. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na ok 30 min.
Wyjmij ciasto z lodówki nastaw piekarnik na 190 stopni rozwałkuj ciasto wyłóż na formę nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika na 20-25 minut.
Po upieczeniu zostaw tartę do ostygnięcia.
Krem: czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu wymieszaj z mascarpone do uzyskania gładkiego kremu.
Na tartę równomiernie rozłóż krem,ozdób połówkami truskawek i listkami mięty. SMACZNEGO!!!