Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 48
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 664
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10897
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2335
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 48
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 664
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10897
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2335
Składniki
MĄKĘ PRZESIANĄ Z SOLĄ POSIEKAĆ Z MASŁEM,DODAĆ CUKIER PUDER, ŚMIETANĘ,SZYBKO ZAGNIEŚĆ CIASTO.ZAWINĄĆ W FOLIĘ,CHŁODZIĆ W LODÓWCE OKOŁO GODZINY.
WYJĄĆ CIASTO,PODZIELIĆ NA POŁOWĘ.JEDNĄ CZĘŚCIĄ WYŁOŻYĆ FORMĘ.WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 ST. I PIEC OKOŁO 10 MINUT.PRZESTUDZIĆ TARTĘ.
KREMÓWKĘ UBIĆ NA SZTYWNO,DODAJĄC KOLEJNO ,MIÓD I MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ.
NA PODPIECZONY SPÓD WYŁOŻYĆ MASĘ ŚMIETANOWĄ,A NA NIĄ OPŁUKANE I OSUSZONE MALINY.
CAŁOŚĆ POSYPAĆ KRUSZONKĄ ZROBIONĄ Z RESZTY CIASTA,WSTAWIĆ PONOWNIE DO GORĄCEGO PIEKARNIKA I PIEC JESZCZE OKOŁO 30 MINUT