Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2428
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1705
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2428
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1705
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Składniki
MĄKĘ PRZESIANĄ Z SOLĄ POSIEKAĆ Z MASŁEM,DODAĆ CUKIER PUDER, ŚMIETANĘ,SZYBKO ZAGNIEŚĆ CIASTO.ZAWINĄĆ W FOLIĘ,CHŁODZIĆ W LODÓWCE OKOŁO GODZINY.
WYJĄĆ CIASTO,PODZIELIĆ NA POŁOWĘ.JEDNĄ CZĘŚCIĄ WYŁOŻYĆ FORMĘ.WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 ST. I PIEC OKOŁO 10 MINUT.PRZESTUDZIĆ TARTĘ.
KREMÓWKĘ UBIĆ NA SZTYWNO,DODAJĄC KOLEJNO ,MIÓD I MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ.
NA PODPIECZONY SPÓD WYŁOŻYĆ MASĘ ŚMIETANOWĄ,A NA NIĄ OPŁUKANE I OSUSZONE MALINY.
CAŁOŚĆ POSYPAĆ KRUSZONKĄ ZROBIONĄ Z RESZTY CIASTA,WSTAWIĆ PONOWNIE DO GORĄCEGO PIEKARNIKA I PIEC JESZCZE OKOŁO 30 MINUT