Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita na upalne dni, podawać schłodzoną, idealnie pasuje na deser z filiżanką mocnej aromatyzowanej czarnej herbaty lub kawy.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 407
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4481
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 310
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 429
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 407
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4481
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 310
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 429
Składniki
Ciastka drobno pokruszyć , przełożyć do dużej miski, dodać roztopione masło, dobrze wymieszać. Formę do tarty lekko wysmarować masłem i wyłożyć ją herbatnikowym spodem. Wstawić do lodówki na ok. 2 h.
Żółtka ubić z cukrem, aż będą białe i puszyste. Ubijając, dodawaj powoli ser mascarpone oraz cukier waniliowy. Białka ubić i dobrze wymieszać z masą serową. Masę z mascarpone przełożyć na spód z herbatników i wstawić do lodówki na kilka godzin (ok. 3h ) aż masa stężeje. Po stężeniu masy ułożyć na niej maliny, posypać cukrem pudrem i gotowe. Smacznego!