Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita na upalne dni, podawać schłodzoną, idealnie pasuje na deser z filiżanką mocnej aromatyzowanej czarnej herbaty lub kawy.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21642
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21642
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Ciastka drobno pokruszyć , przełożyć do dużej miski, dodać roztopione masło, dobrze wymieszać. Formę do tarty lekko wysmarować masłem i wyłożyć ją herbatnikowym spodem. Wstawić do lodówki na ok. 2 h.
Żółtka ubić z cukrem, aż będą białe i puszyste. Ubijając, dodawaj powoli ser mascarpone oraz cukier waniliowy. Białka ubić i dobrze wymieszać z masą serową. Masę z mascarpone przełożyć na spód z herbatników i wstawić do lodówki na kilka godzin (ok. 3h ) aż masa stężeje. Po stężeniu masy ułożyć na niej maliny, posypać cukrem pudrem i gotowe. Smacznego!