Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli skąd wzięła się u mnie puszka ananasów...
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5639
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 84
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 533
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1403
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5639
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 84
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 533
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1403
Składniki
Mąkę mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy sól oraz kawałki zimnego masła. Siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 min. Formę na tartę o średnicy około 24 cm smarujemy lekko masłem i oprószamy kaszką manną. Ciasto rozwałkowujemy na kształt formy. Wkładamy do formy. Dociskamy do dna i boków. Pieczemy w temp. 180 C przez około 20-25 min do zarumienienia. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia.
Kremówkę miksujemy razem z mascarpone, aż uzyskamy gęsty i jednolity krem. Dodajemy cukier puder i chwilkę miksujemy. Wykładamy na ciasto i dekorujemy kawałkami ananasa.