Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli skąd wzięła się u mnie puszka ananasów...
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2211
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 405
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 819
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17322
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2211
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 405
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 819
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17322
Składniki
Mąkę mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy sól oraz kawałki zimnego masła. Siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 min. Formę na tartę o średnicy około 24 cm smarujemy lekko masłem i oprószamy kaszką manną. Ciasto rozwałkowujemy na kształt formy. Wkładamy do formy. Dociskamy do dna i boków. Pieczemy w temp. 180 C przez około 20-25 min do zarumienienia. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia.
Kremówkę miksujemy razem z mascarpone, aż uzyskamy gęsty i jednolity krem. Dodajemy cukier puder i chwilkę miksujemy. Wykładamy na ciasto i dekorujemy kawałkami ananasa.