Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha tarta z morelami i migdałami nadziana kwaśną śmietaną z miodem to gratka dla fanów tych soczystych owoców.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4370
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4370
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Schładzamy chwilę w lodówce. Formę na tarę smarujemy odrobiną masła i obsypujemy mąką. Wykładamy ciastem formę. Podpiekamy na biało w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min. Łączymy śmietanę z jajkiem, miodem, aromatem i mąką. Wylewamy masę na podpieczone ciasto. Układamy owoce, posypujemy migdałami i wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy około 30-45 min, aż masa się zetnie i lekko zarumieni. Smacznego