Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i smaczny deserek na niedzielę.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Składniki
Wykonanie: Do mąki wbić jajko, wlać stopione masło i smalec.
Zagnieść ciasto w międzyczasie podlewając wodą (około ½ szklanki), zawinąć w ściereczkę i potrzymać w lodówce około 3 godziny. Rabarbar obrać, pokroić, dodać cukry, podlać wodą i rozgotować, po czym ostudzić. Ciasto rozwałkować na grubość 3 cm i wyłożyć foremkę wcześniej wysmarowaną tłuszczem.
Spód posypać orzechami, następnie wiórkami kokosowymi.
Wyłożyć rabarbar (w razie potrzeby odcisnąć sok)
Zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 40 minut, a w międzyczasie ubić białka z cukrem na sztywno. Przełożyć do woreczka foliowego, wyciąć otwór i wycisnąć na tartę pod koniec pieczenia.
Zapiec jeszcze przez 5 minut i podawać zaraz po przestudzeniu.