Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo kruche, masa serowa jest lekka jak pianka i do tego świeże truskawki.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9193
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2299
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1173
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 201
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9193
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2299
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1173
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 201
Składniki
Do miseczki wsypujemy wszystkie suche składniki, mąkę, sól oraz cukier. Następnie wlewamy olej i mleko. Łyżką mieszamy, aż składniki się połącza i powstanie zwarta masa, ale rozpadająca się w rękach. Formę do tarty o śr. 26 cm smarujemy masłem i równomiernie nakładamy do niej ciasto dociskając ręką. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 C i wkładamy na 15 min. ciasto. Następnie wykonujemy masę. Wszystkie składniki na masę mieszamy mikserem lub trzepaczką, do uzyskania jednolitej masy. Gdy ciasto jest już upieczone wylewamy na nie masę serową i wkładamy do piekarnika na kolejne 20-30 min. do lekkiego zbrązowienia powierzchni serowej. Po upieczeniu dekorujemy truskawkami, pokrojonymi w plasterki i polewamy niewielką ilością miodu