Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalet tarty nie trzeba opisywać:) A truskawki są ymmmmmmm
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 17
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 20
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 13
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 17
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 20
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 13
Składniki
Przygotowanie ciasta: żółtka, masło, mąkę i cukier - wymieszać i zagnieść łapkami ciasto. Włożyć do lodówki. Po godzinie rozwałkować, wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec na jasny złoty kolor.
Masa: białka ubić na sztywno z cukrem. Truskawki wymieszać na sucho z kisielami. Wymieszać wszystko, wyłożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze chwilkę.