Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalet tarty nie trzeba opisywać:) A truskawki są ymmmmmmm
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
Przygotowanie ciasta: żółtka, masło, mąkę i cukier - wymieszać i zagnieść łapkami ciasto. Włożyć do lodówki. Po godzinie rozwałkować, wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec na jasny złoty kolor.
Masa: białka ubić na sztywno z cukrem. Truskawki wymieszać na sucho z kisielami. Wymieszać wszystko, wyłożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze chwilkę.