Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalet tarty nie trzeba opisywać:) A truskawki są ymmmmmmm
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2190
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 922
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2190
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 922
Składniki
Przygotowanie ciasta: żółtka, masło, mąkę i cukier - wymieszać i zagnieść łapkami ciasto. Włożyć do lodówki. Po godzinie rozwałkować, wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec na jasny złoty kolor.
Masa: białka ubić na sztywno z cukrem. Truskawki wymieszać na sucho z kisielami. Wymieszać wszystko, wyłożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze chwilkę.