Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na nadchodzacy truskawkowy sezon !
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 469
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 285
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1460
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 469
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 285
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1460
Składniki
Skladniki na ciasto zagniesc wszystkie razem i wlozyc do lodowki na okolo pol godziny, w tym czasie zmieszac pokruszone herbatniki z orzechamli i rozpuszczonym maslem ( powstanie cos w rodzaju mokrego piasku) i odstawic na bok, zagotowac mleko z makami az powstanie gesty budyn, odstawic az ostygnie zmiksowac na gladka mase zoltka z maslem i cukrem, dodajac stopniowo ugotowany budyn, powstala mase wstawic do ldowki, zagniecione ciasto wyjac z lodowki cienko rowalkowac i wyscielic nim forme do tarty, piec w piekarniku okolo 25 min w 200 stopniach, wyjac i na jeszcze cieple rownomiernie rozlozyc, dociskajac orzechowe ciasto, jak bedzie zimne nalozyc mase a na nia truskawki, wstawic do lodowki najlepiej na cala noc, smacznego zycze