Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na nadchodzacy truskawkowy sezon !
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 185
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 724
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 472
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666430
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 185
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 724
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 472
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666430
Składniki
Skladniki na ciasto zagniesc wszystkie razem i wlozyc do lodowki na okolo pol godziny, w tym czasie zmieszac pokruszone herbatniki z orzechamli i rozpuszczonym maslem ( powstanie cos w rodzaju mokrego piasku) i odstawic na bok, zagotowac mleko z makami az powstanie gesty budyn, odstawic az ostygnie zmiksowac na gladka mase zoltka z maslem i cukrem, dodajac stopniowo ugotowany budyn, powstala mase wstawic do ldowki, zagniecione ciasto wyjac z lodowki cienko rowalkowac i wyscielic nim forme do tarty, piec w piekarniku okolo 25 min w 200 stopniach, wyjac i na jeszcze cieple rownomiernie rozlozyc, dociskajac orzechowe ciasto, jak bedzie zimne nalozyc mase a na nia truskawki, wstawic do lodowki najlepiej na cala noc, smacznego zycze