Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna tarta z białą czekoladą i żurawiną. Słodka czekolada idealnie łączy się lekko kwaskowatą żurawiną, całość jest znakomicie zbalansowana, żaden smak nie wybija się na pierwszy plan.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Składniki
Przygotuj spód. Ciasteczka zmiel na pył w blenderze. Masło rozpuść w garnuszku, następnie połącz z rozdrobionymi ciastkami. Gdy składniki się połączą, wyłóż do metalowej formy i dociśnij za pomocą szklanki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i podpiecz przez 10 minut.
Żurawinę umyj. Przełóż do garnka i zasyp cukrem. Gotuj przez 15 minut na średnim ogniu, do momentu, aż owoce się rozpadną.
Przygotuj czekoladowe nadzienie. Śmietankę podgrzej i dodaj do niej pokruszoną czekoladę. Za pomocą rózgi mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestudzenia.
Serek mascarpone ubijaj za pomocą miksera, gdy zwiększy swoją objętość, wolnym strumieniem wlej roztopioną czekoladę. Całość miksuj jeszcze przez minutę.
Na podpieczony spód wyłóż żurawinę, następnie serek zmieszany z czekoladą i śmietanką. Wyrównaj wierzch i włóż do lodówki na 2 godziny. Po wyciągnięciu ozdób żurawiną i posyp cukrem pudrem.