Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poezja smaku :) idealne połączenie śliwek i serka mascarpone z dodatkiem płatków migdałowych.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2212
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101810
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6225
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2212
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101810
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6225
Składniki
Wyrobić ciasto. Wyłożyć formę na tartę o średnicy 28 cm, nakłuć spód i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec z obciążeniem ok. 15 minut.następnie zdjąć obciążenie i piec jeszcze chwilę aż ciasto się lekko zarumieni. Miksujemy serek mascarpone z mlekiem skondensowanym oraz jakami. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na podpieczony spód i wylewamy masę. Pieczemy ok. 30 minut. Następnie posypujemy wierzch płatkami migdałowymi i pieczemy jeszcze ok. 15 minut. Podajemy aż tarta lekko się schłodzi.