Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta,smakuje wysmienicie ze sliwkami lub innymi owocami.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3449
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1048
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3449
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1048
Składniki
Najpierw gotujemy budyn i odstawiamy na bok. Laczymy wszystkie skladniki i wyrabiamy ciasto.Dzielimy na 4 czesci,jedna czesc dajemy do lodowki.Forme smarujemy maslem i opruszamy maka.Reszte ciasta wykladamy na fotme i formujemy spod i brzegi.Naklowamy widelcem i wkladamy z forma do lodowki.Wtym czasie myjemy i drylujemy sliwki.Wyciaamy forme,wylewamy budyn i ukladamy polowki sliwek na calej powierzchni. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni gora7dol. Pozostale ciasto wyciagamy z lodowki i kruszymy na sliwkach jako posypka. Nastepnie mozna posypac jeszcze migdalami lub mielonymi orzechami ,ale nie musi byc.
Pieczemy przez ok.50 min. Po upieczeniu ciasto musi dobrze sie wystudzic,zeby mozna bylo je dobrze kroic z budyniem. SMACZNEGO111