Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta,smakuje wysmienicie ze sliwkami lub innymi owocami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Najpierw gotujemy budyn i odstawiamy na bok. Laczymy wszystkie skladniki i wyrabiamy ciasto.Dzielimy na 4 czesci,jedna czesc dajemy do lodowki.Forme smarujemy maslem i opruszamy maka.Reszte ciasta wykladamy na fotme i formujemy spod i brzegi.Naklowamy widelcem i wkladamy z forma do lodowki.Wtym czasie myjemy i drylujemy sliwki.Wyciaamy forme,wylewamy budyn i ukladamy polowki sliwek na calej powierzchni. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni gora7dol. Pozostale ciasto wyciagamy z lodowki i kruszymy na sliwkach jako posypka. Nastepnie mozna posypac jeszcze migdalami lub mielonymi orzechami ,ale nie musi byc.
Pieczemy przez ok.50 min. Po upieczeniu ciasto musi dobrze sie wystudzic,zeby mozna bylo je dobrze kroic z budyniem. SMACZNEGO111