Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki nadziewane masą budyniową i jabłkami są lekko wilgotne i bardzo smaczne.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Zimne masło posiekać z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem.
Następnie dodać pure z dyni, szczyptę soli i żółtko.
Wlać zimną wodę i śmietanę, szybko zagnieść ciasto.
Wylepić posmarowane tłuszczem foremki do babeczek, nakłuć widelcem i ułożyć na blaszce do pieczenia.
Jajko wymieszać ze śmietaną, mlekiem, budyniem, cukrem waniliowym i cukrem. Do każdej babeczki wlać porcję budyniu.
Jabłka ze skórką cienko pokroić, delikatnie zwinąć w różyczkę i włożyć do babeczki. Piekarnik zagrzać do 180 stopni i włożyć blaszkę z tarteletkami na 15-20 minut.