Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo aromatyczne mini tarty. Rewelacyjnie smakują łasuchom małym i dużym. Smacznego.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 35
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 35
Składniki
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać starte na tarce o dużych oczkach zimne masło,
Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, skórkę pomarańczową, posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, wsypać po kilka ziaren fasoli i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180 stopni około 12-15minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Tarteletki wyjąć z foremek, zalać budyniem, ostudzić i ułożyć owoce.