Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo aromatyczne mini tarty. Rewelacyjnie smakują łasuchom małym i dużym. Smacznego.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1390
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 286
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3195
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3817
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1390
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 286
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3195
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3817
Składniki
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać starte na tarce o dużych oczkach zimne masło,
Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, skórkę pomarańczową, posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, wsypać po kilka ziaren fasoli i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180 stopni około 12-15minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Tarteletki wyjąć z foremek, zalać budyniem, ostudzić i ułożyć owoce.