Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo aromatyczne mini tarty. Rewelacyjnie smakują łasuchom małym i dużym. Smacznego.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać starte na tarce o dużych oczkach zimne masło,
Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, skórkę pomarańczową, posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, wsypać po kilka ziaren fasoli i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180 stopni około 12-15minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Tarteletki wyjąć z foremek, zalać budyniem, ostudzić i ułożyć owoce.