Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ,ciasto migdałowe i maliny
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1582
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1582
Składniki
Robimy ciasto kruche na tarte 100g mąki pszennej ,krupczatki ,50g cukru pudru 1 żółtko siekamy zagniatamy i do zamrażarki na 2 godziny Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200stC na 12 minut podpiekamy . Masa utrzyj ciepłe masło z cukrem do białości dodać jajka i mąkę migdałową z pszenną 1/2szkl ,proszek do pieczenia utrzeć całość .Teraz ciepłą tarte posmarować dżemem następnie wyłóż masę migdałową ,posyp całość mrożonymi malinami i płatkami migdałów wstaw do piekarnika 175stCpiec 35-40 minut Ważne podczas pieczenia nie otwierać piekarnika ponieważ masa migdałowa może opaść .po upieczeniu posypać cukrem pudrem nie koniecznie .Ciasto jest przepyszne ,maliny można zastąpić wiśniami ,jak również zastąpić migdały innymi orzechami lub pominąć .