Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ,ciasto migdałowe i maliny
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Składniki
Robimy ciasto kruche na tarte 100g mąki pszennej ,krupczatki ,50g cukru pudru 1 żółtko siekamy zagniatamy i do zamrażarki na 2 godziny Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200stC na 12 minut podpiekamy . Masa utrzyj ciepłe masło z cukrem do białości dodać jajka i mąkę migdałową z pszenną 1/2szkl ,proszek do pieczenia utrzeć całość .Teraz ciepłą tarte posmarować dżemem następnie wyłóż masę migdałową ,posyp całość mrożonymi malinami i płatkami migdałów wstaw do piekarnika 175stCpiec 35-40 minut Ważne podczas pieczenia nie otwierać piekarnika ponieważ masa migdałowa może opaść .po upieczeniu posypać cukrem pudrem nie koniecznie .Ciasto jest przepyszne ,maliny można zastąpić wiśniami ,jak również zastąpić migdały innymi orzechami lub pominąć .