Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe słono-słodkie ciasteczka rodem z Boliwii. Są doskonałym zastępstwem dla tradycyjnych faworków :)
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 3585
Zacna a skromna zupka aksakitna tak dla zdrowotności. Zupka z bulionu gotow...
Odsłon: 25
Ryba po grecku co roku pojawia się na moim świątecznym stole. Jest pyszna a w...
Odsłon: 86
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 36
W Wielkopolsce na wigilijnym stole obowiązkowo należy postawić postną kapustę...
Odsłon: 69
Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na ciasto na pierogi. Ciasto ma idealne prop...
Odsłon: 128
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 3585
Zacna a skromna zupka aksakitna tak dla zdrowotności. Zupka z bulionu gotow...
Odsłon: 25
Ryba po grecku co roku pojawia się na moim świątecznym stole. Jest pyszna a w...
Odsłon: 86
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 36
W Wielkopolsce na wigilijnym stole obowiązkowo należy postawić postną kapustę...
Odsłon: 69
Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na ciasto na pierogi. Ciasto ma idealne prop...
Odsłon: 128
Składniki
Mąkę połączyć z solą i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jako, masło i wodę.
Wyrobić gładkie ciasto. Jeśli zbyt się klei, dodać trochę mąki. Ciasto odstawić na ok. 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować je na grubość ok. 0,5 cm i wyciąć kwadraty lub romby. Pocięte ciasto zostawić jeszcze na 5 minut na blacie i następnie wrzucać na rozgrzany olej i smażyć niezbyt długo - tylko tyle aby uzyskały złoty kolor.
Gotowe ciasteczka polać płynnym miodem i posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.