Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe słono-słodkie ciasteczka rodem z Boliwii. Są doskonałym zastępstwem dla tradycyjnych faworków :)
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 180
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 177
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 459
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 117
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 180
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 177
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 459
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę połączyć z solą i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jako, masło i wodę.
Wyrobić gładkie ciasto. Jeśli zbyt się klei, dodać trochę mąki. Ciasto odstawić na ok. 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować je na grubość ok. 0,5 cm i wyciąć kwadraty lub romby. Pocięte ciasto zostawić jeszcze na 5 minut na blacie i następnie wrzucać na rozgrzany olej i smażyć niezbyt długo - tylko tyle aby uzyskały złoty kolor.
Gotowe ciasteczka polać płynnym miodem i posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.