Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urodzinowy kolorowy serniczek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5671
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12257
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5173
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1556
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5671
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12257
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5173
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1556
Składniki
Wykonanie: Galaretkę rozpuścić według opisu na opakowaniu. Ser zmielić dwa razy, wbić żółtka.
Drożdże utrzeć z łyżką cukru i odstawić. Następnie ser utrzeć z cukrem , budyniem, aromatem i drożdżami.
Dobrze utarty ser podzielić na trzy równe części. Jedna część zostaje w swoim kolorze. W dwóch filiżankach w odrobinie wody wymieszać oddzielnie dwa barwniki spożywcze do ciast (po szczypcie) i połączyć oddzielnie z odłożonymi porcjami sera.
Średnią tortownicę lekko posmarować tłuszczem i posypać obficie wiórkami kokosowymi .
Wylać ser żółty, następnie niebieski.
Na górę ser bez barwnika. (Do zabarwienia sera możemy użyć inne kolory)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec na złoty kolor około 45 minut.
Po upieczeniu uderzyć lekko tortownicą o podłogę, sernik się wyrówna i zostanie obrzeże na galaretkę z owocami. Owoce wrzucić do gęstniejącej galaretki, wylać na zimny sernik i przenieść w chłodne miejsce.