Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urodzinowy kolorowy serniczek.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Składniki
Wykonanie: Galaretkę rozpuścić według opisu na opakowaniu. Ser zmielić dwa razy, wbić żółtka.
Drożdże utrzeć z łyżką cukru i odstawić. Następnie ser utrzeć z cukrem , budyniem, aromatem i drożdżami.
Dobrze utarty ser podzielić na trzy równe części. Jedna część zostaje w swoim kolorze. W dwóch filiżankach w odrobinie wody wymieszać oddzielnie dwa barwniki spożywcze do ciast (po szczypcie) i połączyć oddzielnie z odłożonymi porcjami sera.
Średnią tortownicę lekko posmarować tłuszczem i posypać obficie wiórkami kokosowymi .
Wylać ser żółty, następnie niebieski.
Na górę ser bez barwnika. (Do zabarwienia sera możemy użyć inne kolory)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec na złoty kolor około 45 minut.
Po upieczeniu uderzyć lekko tortownicą o podłogę, sernik się wyrówna i zostanie obrzeże na galaretkę z owocami. Owoce wrzucić do gęstniejącej galaretki, wylać na zimny sernik i przenieść w chłodne miejsce.