Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie kawowym z masą kawową i kremem tiramisu. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26959
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26959
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 61
Składniki
biszkopt kawowy- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku, ubijać. Do tego przesiać resztę i lekko wymieszać. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40) Piec ok.25-30 min. w 180*.
masa kawowa-Ugotować budyń z kawą. Zdjąć z pieca i domieszać masło.Ostudzić do letniego, często mieszając. Letnią masę rozsmarować na biszkopcie.
Biszkopciki maczać w osłodzonej kawie albo likierze mokka i układać na masie.
krem tiramisu-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Kawę zaparzyć wrzątkiem.Do kawy dodać płyn z żelatyną i przestudzić do letniego. Ubić schłodzoną śmietankę z pudrem i fixem. Dodawać porcjami ser i zmiksować. Dalej miksować i powoli wlewać płyn z kawą.Ale już długo nie miksować. Wyłożyć krem na ciastka.
Górę ozdobić w/g własnego gustu.Można posypać kakao,albo tartą czekoladą. Ciasto schłodzić.