Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i wykwintny deser dla wielbicieli kawy :).
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 366
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1350
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25319
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 366
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1350
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25319
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na kogel mogel.
Ubijamy pianę z białek. Kogel mogel delikatnie aczkolwiek dokładnie mieszamy najpierw z serkiem mascarpone następnie z ubitą pianą.
Biszkopty po kolei maczamy w mocno zaparzonej kawie i wykładamy nimi spód salaterki. Następnie nakładamy warstwę naszej masy i posypujemy kakao ( najlepiej przez sitko). Następną warstwę robimy w ten sam sposób.
Wkładamy do lodówki na ok.3h. Na tyle by się schłodziło. Smacznego :)